Home > aanpak

Talentontwikkeling
op maat

Hoe leg je verbinding tussen talenten van je medewerkers en de doelstellingen van je team en je organisatie? Hoe kun je aanwezig talent in je organisatie verder ontwikkelen? Hoe bereik je dat medewerkers hun talenten kennen en inzetten?

Blink Talentontwikkeling koppelt de talenten van medewerkers en teams aan de talenten van de organisatie. Elke opleiding en training die wij maken is uniek. Dat is ook waar onze passie ligt; bij het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van opleidingen op maat.

Wij werken altijd in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever om naadloos aan te sluiten bij de organisatie. De ontwikkeling begint bij het eerste contact. Elke organisatie, team en individu is uniek en vraagt daarom ook om andere aanpak. Werken, ontwikkelen, leren en veranderen zijn nauw samenhangende begrippen die niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Onze aanpak bestaat uit de volgende stappen:

  1. In kaart brengen verwachtingen en ontwikkelbehoefte in de organisatie.
  2. Ontwerpen en vormgeven van het ontwikkeltraject (opleidingsplan, leervormen, etc.)
  3. Operationele voorbereiden traject  (locaties, opleiden interne trainers/coaches)
  4. Uitvoeren van het traject
  5. Implementatie en permanente bijsturing.

Trainingen
op maat

Al onze opleidingen en trainingen zijn maatwerk en starten bij de vraag van onze opdrachtgever. Vanuit deze vraag ontwikkelen en verzorgen wij een opleiding of training. Vragen die we kunnen beantwoorden zijn:

  • Hoe ontwikkelen wij ons managementteam? Als team en individueel?
  • Ons team heeft een internationale samenstelling; hoe kunnen wij de culturele verschillen overbruggen en beter gebruiken?
  • Voor de jaarlijkse teamdag willen wij een training organiseren op het gebied van onderhandelen en conflicthantering.

Blink werkt altijd nauw samen met zijn opdrachtgevers. Wij willen direct aansluiten bij de kernwaarden en identiteit van een organisatie. Wij geloven in echte groei en ontwikkeling. Niet in het leren van een kunstje. Als het mogelijk is zetten wij trainers, mentoren en coaches in uit de organisatie zelf. Deze kennen de eigen organisatie het beste.

Blink vertaalt ontwikkelvragen naar praktijkgericht, creatief maatwerk. Of het nu een eendaagse training is of een langlopend ontwikkeltraject. Kijk voor onze ervaring in onze portfolio.