Home > aanpak > Transities

Transities

Een transitie is een ingrijpende organisatie ontwikkeling van structuur, cultuur en werkwijze. Hierbij zijn leren en veranderen nauw verwante begrippen.

De aanpak van Blink is onderscheidend. Wij schrijven niet voor en gooien het dan over de schutting (de klassieke implementatie), maar onderzoeken samen met medewerkers waar het groeipotentieel ligt. Op deze manier begint de implementatie en acceptatie vanaf dag 1.

De kwaliteit van de medewerkers bepaalt de kwaliteit van de organisatie. Dit vraagt om ontwikkeling van de organisatie op het gebied van besturingsmodel, medewerkers, processen en bijbehorende middelen. Het één kan niet zonder het ander. Naast kennis en kunde is succes mede afhankelijk van de wil om te winnen. Wilskracht, slagvaardigheid en doortastendheid zijn bij succesvolle organisaties verankert in de cultuur. De juiste attitude maakt het verschil.

Samen met de opdrachtgever bespreken we het gewenste doel en resultaat. Op basis van dit gesprek maken we een plan waarin we leren en werken combineren. Via interactieve sessies (veel doen), gaan we aan de slag met een onderwerp waarbij we de gewenste cultuuraspecten metéén toepassen. Cultuurontwikkeling is immers een middel en geen doel. Na afloop van het traject is de gewenste verandering een feit en verdwijnt niet met de opheffing van het projectteam.